Инструкция за употреба защитни каски

✅Инструкции за употреба на защитни каски.✔️Лични предпазни средства.✔️Работодателят трябва да запознае работещите с начините за използването им, съхранението и начините за проверка на предоставените лични предпазни средства.✔️Инструкция за каски.⚠️Как да разберем дали използваме годна каска⚠️ ⚡️Задължително съдържание на инструкцията за употреба на ЛПС.☎️070020744 ☎️024900361 ☎️0878272999

Инструкция за употреба защитни каски
Инструкция за употреба защитни каски  Инструкции за работна защитна каска ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА ЗАЩИТНИ КАСКИ
Тази каска е произведена спрямо изискванията на EN-397-2000
Каската е предназначена да осигури защита от падащи обекти, за предотвратяване на мозъчни наранявания и черепни травми.
Каската също може да осигури защита, за кратко време от инцидентен контакт с електрически проводник до 440 волта.
Каската е произведена от полиетилен PE-HDLP, с периферия плоска предна част за поставяне на фирмено лого.

Околожка: от PVC или текстилна, пригодима е за размери от 51 до 60см. С високо абсорбираща потта лента с дължина 23 см.
Аксесоари: каишка захващаща брадичката, осигурява задържането на каската на главата.
Цветове: Бял, Жълт, Син, Оранжев, Зелен и Червен.

Инструкции за работна защитна каска
Каската е предназначена да предпазва главата в случаи на падащи или летящи предмети и удари, също така предпазват и в случаи на инцидентен контакт с електрически проводник до 440 волта. В подобни случаи е добре да се знае, че каската отговаря на изискванията на Европейските стандарти EN397 и на долу посочените незадължителни изисквания от таза норма:
  • Токова изолация, (440 V)
Въпреки своето високо качество, каската не гарантира защита срещу рискове на по-високо ниво от тестваните за норма EN 397, като:
  • Удари с енергийно ниво по-високо от 50 джаула;
  • Употреба на открито при температурна гама от - 10 С над 50 С;
  • Работа при високо напрежение.
При тези условия, въпреки че каската е в състояние да се справи с тези рискове, препоръчително е да се използват други форми на защита вместо каска.
За да получите максимума от тази екипировка, внимателно прочетете и следвайте инструкциите:
Преди употреба трябва да бъде извършена внимателна инспекция на корпуса, захващането, околожката и подбрадника за да се уверите че те са в добро състояние. Ако съществуват каквито и да е съмнения относно безопасността на каската свържете се със своя дистрибутор
Петрол, разтворители, бои, лепила, препарати за насекоми и други хидрокарбонни съединения, могат да причинят повреди на каската. Повреди причинени от тези продукти може да са незабележими с просто око.
Каските трябва да се настроят и регулират с помощта на околожката за необходимия размер (51-60) мм.

Поставяне: Околожката на каската трябва да бъде регулирана и приспособена към вашата глава, както следва:
Регулация на каишката: чрез натискане на плъзгача, задвижване на ципа, докато каишката обхване формата на вашата глава.

Контрол за височината на носене: Придвижете бутона в процепа нагоре или надолу за да увеличите или намалите височината. Лентата за главата може да остане на челото или на тила.

Почистване: За да почистите каската използвайте памучен плат, навлажнен със сапунена вода. За дезинфекция на околожката, разрешение е белината или друг дезинфектант, изплакнете и подсушете основно. Сменяйте често лентата абсорбираща потта.

Резервни части: Не използвайте резервни части, които не отговарят на оригиналните, доставяни от производителя.

Аксесоари: каишка за брадичката: Улеснение при поставяне на каската при силен вятър и трудни работни условия. Поставена е в най-долната вътрешна страна на рамката на каската. Нагласяща се еластична лента чрез припълзяваща катарама докато тя е достатъчно стегната около брадичката.

Поддръжка, транспорт и съхранение: Когато каската не се използва, ние препоръчваме да се съхранява на сухо, тъмно и далече от топлинни източници място.
За транспортирането на каската използвайте, найлонови торби, не удряйте и не поставяйте тежки предмети върху торбите. Имайте в предвид ,че каските са чуплива стока. Стълб максимум от десет торби една върху друга. Не задържайте каските подредени по този начин за дълго време /месеци/,често разменяйте стоката./Продължителното присъствие на деформиращи сили, може да бъде причина за счупване/.

Преглед: Преди употреба се уверете, че дръжките са монтирани правилно. Отказвайте каски, които показват признаци на преработка или промяна.

Годност: Материалът използван за производството на тази каска, е избран за да гарантира дълъг живот на използваемост. Адекватното съхранение също ще помогне за постигането на това. В случаи на продължителна работа на открито, в агресивни среди при крайно неблагоприятни условия, е препоръчително да смените каската три години след датата на производство. /Месеца и годината на производство са отпечатани на изпъкналата част на каската и дръжките/. Не използвайте каската повече от пет години от датата на производство.

Съхранение и поддръжка
Не съхранявайте каската в помещение с висока температура.
Препоръчва се каската да се почиства регулярно с помощта на хладка вода и сапун. Свалете околошката от корпуса при изпиране. Не използвайте разтворители или много топла вода. Годността на тези термо пластични каски може да се афектира от тяхното излагане на светлина и други атмосферни влияния.
Прекомерна употреба може да редуцира годността на каската и аксесоарите.
2017-11-12